NVK voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVK ledencontent.

Junior Afdeling

Welkom bij de Junior Afdeling van de NVK. Zoals je op de foto hieronder ziet, zijn we een leuke groep kinderartsen in opleiding en maken we met zijn allen deel uit van de zogeheten Junior Afdeling van de NVK. Wij behartigen de belangen van de arts in opleiding tot kinderarts in de ruimste zin van het woord. Zowel AIOS als ANIOS kunnen lid worden van de Junior afdeling. Junior NVK-leden zijn automatisch lid.

Ons overkoepelende doel is het waarborgen van de kwaliteit van de opleiding. Naast het verstrekken van advies en informatie zetten we ons in voor hoogwaardig onderwijs, ruimte voor individuele keuzes, ontwikkeling binnen de opleiding en een goed toekomstperspectief.

Wij verwezenlijken onze doelstellingen door deelname aan diverse NVK-organen en werkgroepen en het doen van onderzoek naar belangrijke en actuele onderwerpen. Daarnaast organiseren we jaarlijks een themadag, waar ook de algemene ledenvergadering plaats vindt. Hier vragen we om jouw mening en kun jij ons ook alles vragen.

Neus rustig even rond, en schroom niet om ons te contacteren bij vragen. Heb je vragen, aarzel niet om contact op te nemen met het Junior afdeling lid in jouw regio of mail naar: ja@nvk.nl.


INTRODUCTIE AIOS

Gefeliciteerd, je start binnenkort met de opleiding kindergeneeskunde. Wij hebben een document opgesteld met daarin alle informatie omtrent de start van je opleiding, het opleidingsplan, bekwaam verklaren en individualisering van de opleiding.
>> Klik hier voor de aios Introductiefolder

Diverse links
Net afgestudeerd als arts en benieuwd wat het vak van kinderarts inhoudt? Bekijk deze voorlichtingsfilm:

>> Klik hier voor meer informatie over TOP2020
>> Klik hier de film: Bekwaam verklaren ervaringen kindergeneeskunde
>> Klik hier voor de korte animatie met de belangrijkste highlights van de individualisering toegelicht
>> Klik hier voor de site van het etalageproject
>> klik hier voor de film over de etalagestage


Elektronisch portfolio
In onderstaande demofilms worden de belangrijkste zaken uitgelegd om goed gebruik te kunnen maken van TOP2020 Epass. In de demofilms wordt bijvoorbeeld het aanvragen en aftekenen van EPA's uitgelegd, maar ook de voorbereiding van een OOG bespreking en het aftekenen van vaardigheden. 

Opleiders - TOP2020 EPASS demofilm  demo opleiders
Aios - TOP2020 EPASS demofilm  demo aios


Verdiepen en profileren
In het laatste jaar van je opleiding is er ruimte voor verdieping en profilering. Het etalageproject wordt uitgevoerd door de Orde van Medisch Specialisten. Hier vind je ruim 150 differentiatiestages op allerlei gebieden van supervisiestages in een algemeen ziekenhuis tot specialistische stages in de academische centra.
>> Klik hier voor de site van het etalageproject
>> Klik hier voor de film over de etalagestage

Solliciteren
Je bent anios en je wilt graag in opleiding komen tot kinderarts. Hieronder staat een overzicht met de op dit moment bekend sollicitatiedata van de verschillende clusters voor de komende periode.
 

Cluster                   Belangrijke data
Gesprekdata 2020 volgen
Gesprekdata 2020 volgen

Deadline insturen sollicitatiebrieven:
5 januari 2020

AIOS sollicitatieronde:
31 januari 2020
Gesprekdata 2020 volgen

Deadline insturen sollicitatiebrieven:
onbekend

AIOS sollicitatieronde:
7 februari 2020

Deadline insturen sollicitatiebrieven:
1 januari 2020

AIOS sollicitatieronde: 
17 februari 2020

Deadline insturen sollicitatiebrieven:
29 februari 2020

AIOS sollicitatieronde:
24 maart 2020
Gesprekdata 2020 volgen